skip to Main Content
Tehnika

Tehnika

Delovanje in uporaba

Seveda ni samoumevno, da ogenj gori, sploh pa ne brez dima in vonja po dimu. To ve vsak, ki je že kdaj poskusil zanetiti taborni ogenj, ki naj bi potem tudi dlje časa gorel. Opazovali smo naravo ognja in se iz tega marsikaj naučili. V številnih poskusih smo se korak za korakom bližali našemu zastavljenemu cilju ter danes z veseljem in ponosom predstavljamo izdelek »Pelmondo«. Pelmondo je prvi gorilnik na pelete za uporabo na prostem na svetu, ki je skoraj povsem brez dima, vonja po dimu, isker, umazanije itd.

Za nadzorovano zgorevanje peletov po naših strogih merilih so odločilni milimetri v konstrukciji. Kar je videti zelo preprosto, je v resnici zelo zahteven postopek. Patentirana, polsamodejna zgorevalna tehnologija prvič omogoča zgorevanje lesnih peletov brez dima, in sicer brez električnega toka, zgolj na osnovi naravnega vleka. Enota gorilnika obsega 2,5 kg lesnih peletov, ki jih zanetite z vžigalnim gelom. V nekaj minutah se razvije odličen lesni plamen, ki v odvisnosti od peletov gori od 1,5 do 2 uri. Čas, v katerem vi in vaši gosti uživajo v ambientu.

Ko ogenj ugasne, žerjavica v enoti gorilnika toploto oddaja še nadaljnji 2 uri. To lahko pogasite ali nanjo postavite rešetko za žar, se odpravite do hladilnika in pogledate, ali imate na voljo kaj za manjši žar.

Patentna tehnologija

Brez dima in vonja

Seveda ni samoumevno, da ogenj gori, sploh pa ne brez dima in vonja po dimu. To ve vsak, ki je že kdaj poskusil zanetiti taborni ogenj, ki naj bi potem tudi dlje časa gorel. Tehnologija Pelmondo preprečuje nastajanje nadležnega vonja po dimu in tako poskrbi za veselje ob odprtem ognju. Patentirana polsamodejna zgorevalna tehnika v do 99 % poskrbi za ogenj brez dima pri približno enaki kakovosti zgorevanja in najnižjih emisijah.

Brez dima in vonja

Varno in čisto

Izdelki Pelmondo Fire Cube predstavljajo novo merilo, ko gre za varnost in čistočo v območju ognja na prostem. Infrardeči podstavek jasno kaže porazdelitev toplote. Dno naprave ostane v vsakem stanju delovanja hladno. Tako je mogoče izdelke Pelmondo uporabljati na vseh talnih površinah. S kontroliranim zgorevanjem sta radij in višina plamena točno opredeljena in iskrenje zmanjšano do 99 %. Izdelek Pelmondo Fire Cube je tako čist, tako da ga je mogoče uporabljati na vsaki, še tako lepi terasi. Po približno 30 ogrevanjih je treba izprazniti vgrajeni predal za pepel – to je vse. Vaše rože bodo vesele zelo dobrega gnojila (čisti lesni pepel).

Varno in čisto
Infrardeči podstavek

Infrardeči podstavek jasno kaže porazdelitev toplote. Dno naprave ostane v vsakem stanju delovanja hladno. Tako je mogoče izdelke Pelmondo uporabljati na vseh talnih površinah. S kontroliranim zgorevanjem sta radij in višina plamena točno opredeljena in iskrenja skorajda ni.

Mobilna uporaba na prostem

Veža, garnitura ali celo bazen? Vaše priljubljeno mesto se lahko spremeni, izdelek Pelmondo Fire Cube pa vam pri tem sledi. Z vgrajenimi kolesci lahko izdelek Pelmondo Fire Cube preprosto in brez truda premaknete na drugo mesto. Naj bo dež, sneg, sonce, vročina, mraz ali zmrzal: temu mojstrskemu izdelku glede na model vremenske razmere ne morejo priti do živega, saj je izdelan iz visoko kakovostnih materialov. Tako poskrbimo za zelo dolgo življenjsko dobo in dolgotrajno veselje. Če želite svoje priljubljeno pohištvo ohraniti, ga ustrezna prekrivna ponjava ščiti pred vsakim vremenom.

Mobilna uporaba na prostem

Preprosto in naravno

Pelmondo je gorilnik za uporabo na prostem in bo s čisto posebnim vzdušjem očaral vas, vašo družino in vaše goste. Pri tem je uporaba izdelka Pelmondo tako preprosta in nezahtevna, da imajo tako mladi in stari veselje zanetiti ogenj. Napolnite pelete, nanesite vžigalni gel, zanetite ogenj in približno dve uri uživajte v naravni igri plamenov. Izdelki Pelmonde Fire Cubes poleg tega zagotavljajo povsem naravno vzdušje dobrega počutja.

Preprosto in naravno

Brez eletričnega toka in okolju prijazno

Izdelek Pelmondo Fire Cube je 100-odstotno okolju prijazen. S kurjenjem na lesne pelete je do 100 % CO₂-nevtralen in ne potrebuje električnega toka.

Brez eletričnega toka in okolju prijazno

Izdelava

Ročno izdelana mojstrska dela

Življenjska pot izdelka Pelmondo je zelo pestra. Zaradi številnih različic se vsak izdelek izdela skrbno in individualno. Da iz več kot 150 posameznih delov nastane ročno ustvarjeno mojstrsko delo iz Avstrije, je potrebnih nadvse veliko delovnih korakov.

Največja kakovost materialov brez kompromisov

Naj bo dež, sneg, sonce, vročina, mraz ali zmrzal: temu mojstrskemu delu vremenske razmere ne morejo priti do živega, saj je izdelan iz visoko kakovostnih materialov. Tako poskrbimo za zelo dolgo življenjsko dobo in dolgotrajno veselje.

Ročno izdelana mojstrska dela

Šasija

Povsem pocinkana jeklena pločevina debeline 1,5 do 2,5 mm, kombinirana z obrobnimi letvami iz polnega aluminija debeline 5 mm, skupaj s pokrovom naprave s kakovostnim praškastim premazom.

Notranjost in enota gorilnika

Izvedba iz nerjavnega jekla debeline 2,5 mm, ki je odporna na temperature do 900 stopinj, tlačne vzmeti iz nerjavnega jekla s 3 mm debelo dvižno ploščo iz nerjavnega jekla.

Plašč in izolirno telo

Sendvič plošča debeline 20 mm, rezkana s strojem CNC, skupaj s povsem pocinkano zaščitno pločevino in pokrovom ventilatorja s kakovostnim praškastim premazom, okovjem iz nerjavnega jekla, zapiralom. Serija Design: plošča hranilnika toplote debeline 12 mm (ko plamen ugasne, vzdržuje toploto do 90 minut).

Zunanji plašč

Serija Design: plošča hranilnika toplote
Serija Lifestyle: kakovostno umetno usnje za uporabo na prostem z različnimi okrasi, odporno proti vremenskim vplivom in UV-žarkom, soli in klorirani vodi ter plesni in udarcem, preprosto za nego in še veliko več.
Serija Natural: kakovostni okrasi v zapleteno obdelanem naravnem lesu
– krtačeni in brušeni ali kakovostna naravna goveja koža.
Serija Limited: različne izvedbe.

Back To Top