skip to Main Content
Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Splošno

Ali je za izdelek Pelmondo Fire Cubes potrebno dovoljenje?
Ne. Za izdelek Pelmondo Fire Cubes velja kategorija kurišč za zunanje območje (denimo košara za ogenj, posoda za ogenj, itd.) in zato ne potrebuje dovoljenja.

Zakaj je ohišje izdelka Pelmondo Fire Cubes izdelano iz lesa?
Med našim razvojem smo ugotovili, da ima les v primerjavi z drugimi materiali ogromne prednosti. Tudi če je na prvi pogled čudno, da v lesenem ohišju gori ogenj, prav to občutno prispeva k varnosti in dolgi življenjski dobi. Les je naraven izolacijski material, kar je pri izdelkih Pelmondo Fire Cubes pomemben dejavnik. Tako se ohišje v primerjavi s kovino ne more segreti, je odporno na udarce in izkazuje zelo dolgo življenjsko dobo. Les je surovina, ki znova zraste in ima nepremagljive lastnosti.

Kaj lahko v prihodnosti pričakujem od izdelkov Pelmondo?
Z izdelki Pelmondo Fire Cubes postavljamo nova merila na področju zunanjih kurišč. Naš jasen cilj je nadgraditi ta položaj. Naše številne ideje o izdelkih Pelmondo Fire Cubes vas bodo navduševale tudi v prihodnosti.

Postavitev

Ali lahko izdelke Pelmondo Fire Cubes uporabljam v zaprtih prostorih?
Ne. Pelmondo Fire Cube je izdelek, ki se uporablja le na prostem (terasa, bazen, vrt, gostinski vrt itd.).

Ali je mogoče izdelke Pelmondo Fire Cubes uporabljati pod streho?
Da, če gre za betonski strop ali strop iz negorljivih materialov z višino vsaj 2,5 m.

Na katerih podlagah/tleh lahko zanetim ogenj v izdelku Pelmondo Fire Cubes?
Na vsaki trdni in ravni podlagi. Tj. na leseni, plastični ali kamniti terasi ali terasi iz ploščic.

Ali se smejo izdelki Pelmondo Fire Cubes uporabljati v zimskih vrtovih?
Da, zagotovljeno pa mora biti, da je zimski vrt široko odprt navzven in da so vrata za dostop do notranjih prostorov zaprta. Pazite na najmanjše razdalje v skladu z navodili za uporabo.

Ali lahko izdelki Pelmondo Fire Cubes celo leto stojijo na prostem?
Da. Izdelki Pelmondo Fire Cubes so naprave za uporabo na prostem. Odvisno od serije priporočamo naslednja mesta postavitve:

Serija Design: te modele je načeloma mogoče postaviti kamor koli, tudi na zeleni travnik pod prostim nebom. Zaščitna ponjava ni potrebna.
Serija Lifestyle: te modele je načeloma mogoče postaviti kjer koli, tudi pod prostim nebom. Ne potrebujejo zaščitne ponjave. Zaradi kakovostne zasnove priporočamo, da te modele postavite na terasi in jih zaščitite vsaj pred dežjem in snegom, da preprečite močnejšo umazanijo.
Serija Natural: te modele je načeloma mogoče postaviti kjer koli. Zaradi kakovostne zasnove priporočamo, da ta model postavite tako, da ga zaščitite pred dežjem in snegom. Če se želite izogniti negativnim vplivom naravnega UV-sevanja, priporočamo zaščitno ponjavo.

Delovanje

Ali lahko izdelke Pelmondo Fire Cubes ogrevam tudi z drugimi gorivi?
Ne. Izdelek Pelmondo Fire Cube je dovoljeno kuriti izključno z običajnimi lesnimi peleti, skladnimi s standardom DIN/EN. Vsakršna drugačna oblika goriva lahko privede do neopredeljenih stanj delovanja.

Kako lahko zanetim ogenj v izdelkih Pelmondo Fire Cubes?
Za zanetenje ognja priporočamo vžigalno pasto Pelmondo. Primerna pa je tudi vsaka druga oblika vžigalne paste. Po želji lahko uporabite tudi vžigalna sredstva za žar. Ne priporočamo pa tekočih vžigalnih sredstev, ker peleti te vpijejo in lahko tako pride do neopredeljenih stanj delovanja.

Ali izdelki Pelmondo Fire Cubes res delujejo samodejno?
Da. Ko enkrat zanetite ogenj, ogenj v izdelku Pelmondo Fire Cubes gori samodejno brez nadaljnjih posegov. Uživajte v ambientu in to brez dela.

Ali izdelki Pelmondo Fire Cubes res ne ustvarjajo dima?
Da. Pelmondo je edini gorilnik za uporabo na prostem na svetu, ki zagotavlja do 99 % odsotnosti dima, če upoštevate določila v navodilih za uporabo.

Ali so izdelki Pelmondo Fire Cubes res brez vonja?
Pod pojmom brez vonja razumemo vonj po dimu, ki je značilen za lesni ogenj in ki se vpije v kožo, lase in obleko. Pri izdelkih Pelmondo Fire Cubes vonja po dimu preprosto ni. Vonj, ki se pojavi pri izdelkih Pelmondo, je nevtralen vonj lesnega dimnega plina.

Lahko gorivo »doložim«?
Ne. Med gorenjem ni dovoljeno dodajati peletov. Ko ogenj ugasne, lahko gorilnik snamete in pogasite. Za to priporočamo vedro za gašenje in shranjevanje. Ko je žerjavica pogašena, jo je mogoče zavreči med biološke odpadke. Nato lahko gorilnik ponovno napolnite in zanetite nov ogenj.

Ali moram, po tem ko ogenj ugasne, žerjavico pogasiti?
Ne. Ta po pribl. 3 urah sama ugasne in oddaja toploto. Preostane pribl. 15 gramov zelo finega pepela.

Ali je mogoče izdelke Pelmondo Fire Cubes uporabljati v vseh vremenskih razmerah?
Ne. Med nevihto, dežjem, vetrom in ob močnem sneženju izdelkov Pelmondo Fire Cubes ne morete ogrevati. Ta vremenska stanja povzročijo, da plamen ugasne.

Ali je mogoče izdelke Pelmondo Fire Cubes uporabljati celo leto?
Da. Izdelki Pelmondo Fire Cubes so pripravljeni za uporabo tako poleti kot pozimi, pri čemer lahko zaradi različnih zunanjih temperatur pride do manjših razlik v delovanju (višina plamena, čas), ker ima vsesani zrak takrat tudi različne temperature.

Varnost

Ali so izdelki Pelmondo Fire Cubes res varni?
Da. Izdelki Pelmondo Fire Cubes so trenutno najvarnejša kurišča za uporabo na prostem na osnovi lesa na svetu. Edinstveno nadzorovana zgorevalna tehnika zagotavlja varno delovanje. Ohišje se ohladi samodejno. Nevarnost opeklin obstaja le, če npr. roko držite v plamenu. Iskrenja, ki je sicer običajen pri lesni kurjavi, skorajda ni. Pri izdelkih Pelmondo Fire Cubes je varnost mogoče občutiti.

Katero razdaljo do ognja je treba upoštevati?
Načeloma lahko sedite ali stojite tik zraven izdelka Pelmondo Fire Cube. Tako kot pri vseh odprtih ognjih tudi pri tem odprtem ognju ni dovoljeno shranjevati hitro vnetljivih predmetov in tekočin.

Ali je treba izdelke Pelmondo Fire Cubes med delovanjem nadzorovati?
Načeloma je treba ogenj zanetiti le takrat, ko smo prisotni. To velja tudi npr. za sveče. Ogenj ne sme nikoli ostati dalj časa brez nadzora.

Kaj moram storiti v nujnih primerih, ko moram ogenj na hitro pogasiti?
Ne glede na razloge morate območje ognja hitro zapustiti. V ta namen je treba ogenj najprej pogasiti z velikim kozarcem vode. Če ostane dovolj časa, je treba vzeti gorilnik in ga popolnoma pogasiti v vedru za gašenje. Če tega ne storite, lesni peleti v notranjosti tlijo naprej in nastaja dim (kar pa ne predstavlja nevarnosti).

Vzdrževanje in nega

Ali je treba izdelke Pelmondo Fire Cubes vzdrževati?
Če napravo ustrezno negujete in uporabljate v skladu z navodili za uporabo, vzdrževalna dela niso potrebna.

Ali obstajajo obrabni deli?
V odvisnosti od uporabe se rešetka gorilnika slej ko prej obrabi. Manjša preoblikovanja, ki se pojavijo na rešetki, niso bistvena in jih je mogoče s kleščami ponovno zravnati. Šele ko rešetka poči, jo je treba zamenjati (ocenjena življenjska doba 3–5 let). V nasprotnem primeru obrabnih delov ni.

Kako negujem izdelke Pelmondo Fire Cubes?
Serija Design: plošče hranilnika toplote so zelo robustne in popolnoma odporne proti vremenskim vplivom ter jih je mogoče očistiti z vsemi čistilnimi sredstvi.
Serija Lifestyle: umetno usnje prihaja s področja jaht in motornih vozil ter je zasnovano za uporabo na prostem. Kadar koli ga je mogoče očistiti s čistilnimi sredstvi, ki niso jedka.
Serija Natural (naravni les): pri izdelkih Pelmondo uporabljamo izključno neobdelan naravni les. Tega je treba čistiti izključno z vodo ali milnico.
Serija Natural (naravna koža): pri izdelkih Pelmondo se obdeluje visoko kakovostna goveja koža. Ker žival načeloma živi na prostem, je material odporen na vremenske vplive in ga zato ni treba negovati. Če ga morate, ga očistite z vodo.

Nadomestni deli in garancija

Ali dobim nadomestne dele?
Da. Če bi iz katerega koli razloga potrebovali nadomestni del, je vsak posamezni sestavni del izdelkov Pelmondo Fire Cubes dobavljiv posamezno.

Ali lahko enkrat pozneje zamenjam ohišje izdelka Pelmondo Fire Cubes?
Da. Če bi želeli v prihodnosti zamenjati zasnovo, lahko ohišje izdelka Pelmondo Fire Cubes hitro zamenjate z nekaj ročnimi prijemi.

Ali imam garancijo za napravo?
Nudimo vam 2-letno garancijo v skladu z avstrijskim zakonom o varstvu potrošnikov. Poleg tega vam za izdelke Pelmondo nudimo 7-letno garancijo na delovanje v skladu z garancijskimi pogoji.

Back To Top